🎉  LAGERRENSNING - Upp till 50% på nästan allt

Retur och ångerrätt

Så returnerar du en vara

Du returnerar varor genom att följa stegen nedan. Returfraktsedeln erhåller du genom att kontakta hej@dajper.se

  Returprocess:

  1. Lägg tillbaka varan du vill returnera i dess originalförpackning. Notera att du inte kan returnera blöjor, barnmat eller hygienprodukter där förpackningen öppnats.
  2. Kryssa i vilka varor som returneras på följesedeln som du sedan skickar med i din retur. Försegla paketet noggrant.
  3. Fäst returfraktsedeln du erhåller via överenskommelse ovanpå den gamla fraktsedeln.
  4. Lämna in paketet på ett DHL-ombud nära dig. Spara kvittot som returbevis.

  Returavgift om 69kr justeras vid återbetalning. Återbetalning sker inom 14 dagar från att vi mottagit din retur.

  Det är du som kund som har ansvaret för att dina returvaror kommer till oss. Notera därför paketets kolli-ID när du skickar paketet från ditt ombud, och be om ett kvitto om du inte får ett.

  Returfraktkostnaden dras av automatiskt från ditt återbetalningsbelopp. Om du ångrar ditt köp och önskar returnera hela din order ska du kontakta kundservice inom 14 dagar efter du har mottagit din order och meddela att du önskar ångra ditt köp. Notera att ångerrätten inte omfattar blöjor, barnmat och hygienprodukter vars förpackningar har öppnats.

  Önskar du att neka ditt paket hos ombudet måste du kontakta vår kundservice innan detta görs för att inte bli debiterad avgiften för ej utlöst order. Nekas paket utgår returavgift om 69kr.

  Om produkten är skadad eller om du har några andra frågor, kan du alltid kontakta oss via hej@dajper.se eller på telefonnummer 010-641 11 11.

  Så byter du en vara

  Om du önskar byta din vara till en annan storlek, färg eller modell ska du returnera varan enligt instruktionerna ovan och lägga en ny beställning på den vara du önskar. När vi har hanterat din retur får du pengarna tillbaka minus returfrakt. Se ovan för returvillkor och priser på returfrakt.

  Om du vid köptillfället har använt en rabattkod, mängdrabatt eller liknande, måste du kontakta kundtjänst för att få ersättning så att du kan beställa på nytt.

  Ångerrätt

  När du handlar hos dajper har du rätt att öppna och testa din produkt. Ångerrätten gäller inte för blöjor, barnmat och hygienprodukter. En avgift kan dras av från din återbetalning om produkten returneras i försämrat skick, läs mer nedan.
  Om du ångrar ditt köp kan du returnera produkten och få pengarna tillbaka. Du har ångerrätt i 14 dagar och ångerfristen gäller från den dag du mottar din produkt. 

  Hygienprodukter
  Ångerrätten omfattar inte produkter som inte kan säljas igen av hälso- eller hygienskäl. Detta omfattar till exempel blöjor, hudvårdsprodukter, modersmjölkersättning, barnmat o.s.v. Detta gäller även produkter med begränsad hållbarhet och produkter som klassas som färskvaror.

  Produkter i försämrat skick
  Om produkten har använts mer än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktioner förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag motsvarande värdeminskningen som uppstått i samband med hanteringen. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. Produkten behöver alltså returneras i samma skick som den mottogs. Om produkten inte kan returneras i ett oförändrat skick behöver du omgående kontakta kundservice som bedömer om en retur kan göras. Om produktens originalkartong är saknad eller skadad sker en värdeminskning som bedöms från fall till fall.

  30 dagars returrätt vid obruten förpackning

  När du handlar hos dajper har du rätt att returnera en oöppnad produkt inom 30 dagar och få produkten återbetald minus returkostnad.

  Du har alltså rätt att skicka tillbaka en vara upp till 30 dagar efter ditt köp, så länge produkten inte är skadad och ligger i oöppnad originalförpackning. Produkter utan förpackning kan också returneras inom 30 dagar så länge alla etiketter, klistermärken, o.s.v. är intakta och fortfarande sitter fast på produkten. Varan måste returneras i samma skick som du fått den och får inte ha använts.