🎉  LAGERRENSNING - Upp till 50% på nästan allt

Världens mysigaste bebismassage

Skrivet av dajper ‎

Att massera din lilla bebis är bland de mysigaste ritualerna som finns mellan förälder och barn. Utöver att vara ett utmärkt sätt att lugna din bebis stärker beröringen också era känslomässiga band till varandra.

Precis som rörelse och vaggning imiterar beröring lugnet och tryggheten från mammas livmoder och gör din bebis avslappnad.

Hur masserar jag min bebis?


Precis som vid vuxenmassage vill man se till att man har en lugn och avslappnande omgivning. Försök därför hitta en varm och tyst plats att göra massagen på och låt din bebis ligga på rygg så att ni kan bibehålla ögonkontakt.

Stryk försiktigt bröstet från mitten utåt med hjälp av dina tummar och gör små cirklar på din bebis mage och runt naveln. Att använda babylotion eller babyolja gör det enklare att förflytta händer och fingrar samtidigt som det återfuktar bebisens hud.

Använd en varsam touch men tillräckligt stadig för att inte kittlas.

Gnid försiktigt barnets armar och ben mellan dina händer, arm för arm och ben för ben. Du kan också använda en ”mjölkande” rörelse och mjukt greppa din bebis ben eller arm nära överkroppen för att sedan dra längs med hela ut till handen eller foten.

Rulla ut de små nävarna och gnugga försiktigt barnets handflator och fingrar. Gör detsamma vid fötterna och rulla ut tårna samt massera fotsulorna.

Om din bebis inte har något emot att ligga på magen – vänd kroppen och stryk den lilla ryggen från sida till sida samt upp och ner. Glöm inte nacken och axlarna!

När ska jag massera min bebis?

Du kan massera din baby precis när det passar er, men det finns ett par saker som kan vara bra att tänka på.

Undvik att på börja massagen direkt efter amningen eftersom ditt barn då kan kräkas. Vänta omkring 30-45 minuter så är faran över.

Känn in din bebis humör. Ett bra tillfälle för spädbarnsmassage är om ditt barn har en stadig blick och verkar lugn och sansad. Om barnet istället vrider huvudet bort från dig och stelnar till i armarna vid kontakt är det bättre att vänta.

Glöm inte att det kan ta några försök innan du och ditt barn får kläm på bebismassagen. Ha tålamod. Med lite övning är massage ett perfekt sätt att lugna ditt barn och samtidigt stärka ert känslomässiga band till varandra. Dessutom är det så galet mysigt!


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →