Fri frakt från 99kr

  Hemleverans i +50% av landet

  Gratis testblöjor

  Stort ekologiskt utbud

Måsten i skötväskan

Skrivet av dajper ‎

Det är mycket att hålla reda på när man har småbarn. En sak som är säker så är att du definitivt inte vill vara utan vissa saker när du och din bebis är på språng och olyckan är framme.

Föreställ dig att du springer ärenden på stan när du plötsligt anar den där ack så igenkännbara doften av nerbajsad blöja. Febrilt tar du upp jakten efter en offentlig toalett där du kan byta bajsblöjan. Efter många om och men hittar du till sist en snabbmatsrestaurang vars badrum du lånar - phew.  Du fäller ner skötbordet och påbörjar blöjbytet med kirurgisk precision. När du avlägsnat bajsblöjan upptäcker du till din förskräckelse att du glömt lägga ner våtservetterna i skötväskan. Vad gör jag nu...?

Ta för vana att alltid dubbelkolla skötväskan och se till att dessa nödvändigheter finns med innan ni ni ger er iväg på dagens utflykt:

Blöjor

Hur många du behöver ha med beror på hur gammal din bebis är (ju yngre desto fler) och hur länge ni ska vara borta. Och glöm inte att slaviskt följa plus-en-regeln för blöjor, nämligen: packa ALLTID minst en blöja mer än du tror du behöver. En riktig lifesaver.

Våtservetter

Man kan aldrig ha för många så ha gärna med två paket så slipper du råka ut för de tar slut när det visar sig att du har färre kvar i paketet än du trodde. Om du har en lite mindre skötväska kan du köpa reseförpackningar som är lite mindre.

Blöjkräm

Använd som skyddande lager för att undvika att blöjeksem utvecklas alternativt lindra ett redan existerande blöjeksem.

Skötbordsunderlägg

Om din skötväska inte har ett medföljande skötbordsunderlägg är det bra att ha med sig engångsunderlägg. Skulle det krisa kan du alltid använda en handduk, men tänk då på att de är inte vattentäta och därför inte ger hundraprocentigt skydd mot möbler eller textilier.

Blöjpåsar

För när du behöver byta blöja i bilen eller slänga godisluktande bajsblöjor i offentliga papperskorgar. Eller kanske försluta nerbajsade kläder...

Nappar & napphållare

Man vill aldrig vara utan napp när man behöver den som mest och kan därför aldrig ha för många. Som med blöjor gäller plus-en-regeln även här: ha ALLTID med minst en mer än du tror att du behöver. Nappar har en tendens att försvinna så en napphållare brukar vara en bra investering.

Kräkduk/tunn filt

Filtar är alltid bra att ha med och kan användas till mycket, exempelvis som solskydd över barnvagnen, snuttefilt, insynsskydd vid amning eller som kräkduk.

Andra saker som kan vara bra att ha med är haklappar och mellanmål för de lite äldre bebisarna, ersättning eller välling för flaskmatning on-the-go samt en extra outfit eller två. Tänk på att rensa och gå igenom skötväskan ofta så har du bättre koll på vad du har och inte har, samt slipper konka runt onödigt mycket prylar som du glömt bort att du hade.

Sist men inte minst - se till att inte glömma dig själv! Ha alltid med en vattenflaska och lite snacks till dig själv såsom bars, nötter, frukt eller något annat du gillar. Hangry är det sista man vill vara när det för allt i världen inte går att lugna minstingen...


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →