🎉  LAGERRENSNING - Upp till 50% på nästan allt

Magträning för bebisar

Skrivet av dajper ‎

Bebisar spenderar typiskt sett en stor del av sina första månader i livet på rygg – en position som både du som förälder och bebisen tycker om. För dig känns det tryggt och säkert, och ditt barn har helt enkelt vant sig vid det.

Glöm dock inte bort att träna ditt barn på att ligga på mage. Magträning stimulerar barnets motoriska utveckling, huvudkontroll och styrka i överkroppen. Det är utvecklingen av just dessa förmågor som gör det möjligt för småttingarna att sitta upp, åla, krypa och förflytta sig innan de lär sig att gå.

Magträning rekommenderas minst 3 gånger om dagen under de första månaderna och en liten devis du kan använda för att sätta det i system är: rygg vid sömn, mage vid lek. Övervakade lekstunder på mage är är det perfekta sättet för din bebis att öva på att lyfta på huvudet och att röra det från sida till sida.

Inledningsvis kommer det bara att handla om ett par sekunder, men sakta men säkert blir barnet starkare och starkare. Till slut har bebisen inga problem att ligga på magen i 15 eller 20 minuter åt gången.

Använd leksaker för att stimulera ditt barn från olika sidor - ett babygym med höga kanter är ett perfekt hjälpmedel med både liggstöd och leksaker. På så vis undviker du att barnet utvecklar en favoritsida. Dessutom förhindrar magträning att baksidan på skallen deformeras till följd av för ensidig belastning.


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →