🎉  LAGERRENSNING - Upp till 50% på nästan allt

Checklista för nyfödd

Skrivet av dajper ‎

Första tiden med din nyfödda bebis är sagolik. Samtidigt är det mycket att hålla reda på när du kommer hem från BB. Att vara förberedd och ha de viktigaste produkterna för dig och den nyfödda bebisen hemma underlättar och låter dig som förälder njuta fullt ut av familjens nya tillskott. Hos dajper hittar du den kompletta inköpslistan fylld med bra saker att ha hemma för första tiden tillsammans med bebisen:
Blöjor för nyfödda (storlek 0 eller 1) är bra att bunkra upp med då det går åt många den första tiden. När du handlar hos oss kan du också testa olika modeller gratis för att hitta den som fungerar bäst. Utöver själva blöjorna kan en blöjhink också vara en väl värd investering för att hålla oönskade lukter borta.
Finns som både återanvändbara i bomull eller engångstvättlappar och används för att tvätta av bebisens kropp tillsammans med vatten och eventuellt olja. Återanvändbara tvättlappar tvättar du enkelt i maskin istället för att slänga efter användning, vilket är snällt mot miljön. Dessutom finns de i riktigt fina motiv!
Efter förlossningen är din kropp mörbultad. Underlivet bränner och gör ont. Som tur är finns återhämtningsprodukter som underlättar tvätt av underlivet och lindrar smärta med hjälp av kyla. Dessutom finns en komplett 5-stegs guide som hjälper kroppen att återgå till sitt fornstora jag.

Skötbädd
En skötbädd är en bekväm madrass där din bebis kan ligga när du byter blöja eller tvättar kroppen. Skötbädden placerar du på ett skötbord eller på en bänkyta i ditt badrum eller skötrum. 
En bebis, speciellt en nyfödd, har extra känslig hud. En mild lotion anpassad för småbarn är perfekt att återfukta med, exempelvis efter badet.
En babyolja gör bebisens hud mjuk och är det enda du behöver använda tillsammans med kroppstempererat vatten när du badar din nyfödde. 
Barnets rumpa är ofta lite extra utsatt och blir lätt irriterad av blöjor. En fet salva som lindrar irriterad hud eller eksem är ett måste.
En pysventil används för att lindra magbesvär eller kolik hos din baby. Eftersom problem med magen kan uppstå snabbt och plötsligt kan det vara bra att ha hemma utifall olyckan skulle vara framme och affärerna är stängda. Du för försiktigt in pysventilen några centimeter upp i bebisens ändtarm – den öppnar upp och låter gaser och bajs komma ut. 
Nappar är bra att ha hemma som tröst för din bebis. De har en tendens att lätt försvinna så investera i några stycken så slipper du vara utan när du behöver en som mest. Alla nappar du hittar hos dajper är fria från BPA och vissa lyser i mörkret för att du enklare ska kunna hitta dem om de ramlar ur under natten.
Nappflaskorna du hittar hos dajper har ett ventilsystem som förhindrar luftbubblor och därmed minskar risken för magknip/kolik hos din bebis. Dinappen, dvs. sugdelen på nappflaskan, påminner om ett bröst så att kontrasten inte ska bli för stor när du varvar amning och flaskmatning. 
Bebisens naglar blir snabbt väldigt vassa och du kommer vilja klippa eller fila dem.
Nyfödda bebisar blir ofta täppta i näsan och är för små för att snyta ut snoret själva. Med hjälp av en snorsug håller du andningsvägarna fria och din minsting glad och lekfull!
Under bebisens första 6 månader behöver barnet ammas ofta - vissa upp till 13 gånger per dygn! Då är det skönt att ha en kudde anpassad för att stödja bebisen och avlasta mamma. Kudden kan såklart också användas som avlastning vid flaskmatning.

Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →