Blöjor online till butikspris

  Fri frakt från 99kr

  Hemleverans i +50% av landet

  Gratis testblöjor

  Stort ekologiskt utbud

Att välja rätt blöja

Skrivet av dajper ‎

Utgångspunkten är alltid att alla barn är olika


Det finns alltså inget enkelt svar på frågan vilken blöja som är rätt. Alla är vi olika och det gäller även barn. Precis som vuxna har barnen olika naturliga drag och kroppsformer. Vad som däremot är nästintill säkert är att det alltid finns någon blöja som passar just din bebis.

Hur går jag då tillväga?

Om du inte har någon som helst referensram att utgå från så är det korta svaret att testa sig fram. Kanske har du precis fött och bara använt de blöjor du fick på sjukhuset. Så länge de fungerat bra och du vet vilket märke och modell det är på blöjorna så är det bara att fortsätta använda samma tills dess att din bebis växer ur dem. Om blöjorna du använt hittills däremot inte fungerat bra får du testa en annan modell. Du kan också testa ett helt annat märke. 

Hur vet jag om blöjorna fungerar för mitt barn?

Det allra viktigaste är att blöjan absorberar ordentligt och håller tätt. Om inte blöjan sitter rätt finns risk att väta eller avföring läcker ut på kroppen och bidrar till hudirritationer. Sitter blöjan inte rätt kan det antingen vara fel storlek eller fel modell för just din bebis. 

Blöjan bör också vara skonsam mot ditt barns hud eftersom den är extra känslig. Eksem eller irriterad hud från användandet av blöjor är vanligt och behandlas med en blöjkräm eller salva. Utöver irritationerna som kan uppstå som konsekvens av läckage kan även en för allt för åtsittande blöja bidra till hudirritationer och eksem. Om du upplever att ditt barn fått mer utslag än vanligt kan det alltså vara läge att byta storlek.

Hur vet jag när jag ska byta till en större storlek?

Till att börja med är det viktigt att inte glömma bort att viktintervallen på blöjstorlekarna är indikationer och inte alltid stämmer. Som tidigare nämnt har alla barn olika kroppsformer och naturliga drag. Dessutom överlappar viktintervallen ofta varandra vilket försvårar det hela. I slutändan är det passformen som avgör vilken storlek som är bäst. Exempel på situationer då det kan vara läge att byta storlek är om blöjan inte når upp ordentligt över barnets svank, eller om blöjan ger märken runt barnets mage eller på låren. 

Om du är osäker - testa!

Det är inte alltid helt lätt att hitta den perfekta blöjan. Vi vill göra det lilla vi kan för att hjälpa dig på traven. Därför erbjuder vi gratis testblöjor när du handlar hos oss på dajper.


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →