Fri frakt från 99kr

  Hemleverans i +50% av landet

  Gratis testblöjor

  Stort ekologiskt utbud

Att lugna sin kinkiga bebis

Skrivet av dajper ‎

Om det bara fanns en förmåga de flesta föräldrar gärna bemästrat så är det nog konsten att tämja sin lilla bebis när den är kinkig eller inte vill sluta skrika. Speciellt när barnet precis har både ätit och sovit. Och har på sig en ren blöja. Idéerna börjar ta slut och man ställer sig frågan – vad i hela friden är det som är fel?

Här delar vi med oss av några klassiska tips och tricks för att lugna sin tjorviga bebis.

Det självklara första testet är ju beprövade räddaren i nöden: nappen

Skulle inte nappen fungera är kanske det äldsta knepet i boken att gunga sin bebis till ro i en gungstol. Det brukar fungera galant och dessutom är det ett väldigt mysig stund för er båda (så snart eventuellt skrik avtagit dvs). Frågan är ju bara hur många som har en gungstol ståendes i vardagsrummet idag..? Inte särskilt många tror vi.

Att bebisar har en tendens att lugnas av rörelse är på grund av att sinnesintrycken påminner dem om det stilla lugnet och tryggheten från tiden i mammas livmoder.

Äger man ingen gungstol kan man självklart vagga sin bebis för hand i vilken stol som helst. Eller ståendes. Och dessutom få lite träning på köpet.

Skulle däremot mjölksyran i armarna göra sig påmind finns det några andra, vanliga knep att ta till som förälder. Speciellt för tillfällena då din bebis är lite extra envis och kinkig.

Ett par moderna klassiker att ta till är att använda sig av bilen eller barnvagnen. Varför inte ta en spontan promenad runt kvarteret eller en biltur ner till affären och tillbaka. Förvånansvärt hur bra det funkar.

Såklart finns det även smarta produkter precis för ändamålet. Varför inte använda sig av en babysitter, en elektronisk babygunga eller en automatisk vagga. Medan en babysitter använder din bebis egna kroppsrörelser för att vagga använder de andra sig av teknikens under för hitta den perfekta rörelsen för just ditt barn.  

Om du använder dig av elektroniska hjälpmedel kan det vara klokt att försöka undvika att ditt barn somnar helt. Då är det lätt hänt att barnet med tiden blir beroende av just den specifika rörelsen för att kunna somna. Låt istället din bebis nästintill somna (håll koll på ögonen) och förflytta därefter till spjälsängen för att somna in helt.

Skulle vaggning och rörelse inte bita på just din minsting kan ni exempelvis testa bebismassage  en ritual som inte bara är ett utmärkt sätt att lugna ditt barn utan även stärker era känslomässiga band till varandra. Så himla mysigt!


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →